פורום הגננות המקצועי
מנהלת הפורום:
אתי מזרחי מנהלת הגן האמריקאי בשיטה ייחודית של כיתות קטנות והקניית האנגלית ביום יום, עם ניסיון של 25 שנה מתוכן 12 שנה בארה"ב.
אתר גן פור יו בחר עבורכן הגננות ומנהלות המשפחתונים את מבחר אנשי המקצוע בתחום גני ילדים.
בפורום מקצועי זה יעמדו לרשותכם אנשי מקצוע מהשורה הראשונה , ובעלי נסיון רב בתחום גני ילדים.
ניתן לשאול שאלות בתחומים הבאים: ניהול גני ילדים, פרסום ושיווק הגן, ביטוח גני ילדים, ביטוח משפחתונים, ראיית חשבון לגני ילדים, ייעוץ משפטי לגננות, הקמת אתר לגן ואו למשפחתון.
צוות המומחים שלנו:
מר רם נבטי ומר אמנון אליה - הקולקטיב הארצי ביטוח גני ילדים ומשפחתונים.
מר חנן דגן - מנכ"ל איחוד גני הילדים.
רו"ח נדב דרי - ראיית חשבון.
עו"ד יניב דרי - ייעוץ משפטי.
כל אנשי המקצוע - "מייעצים" בלבד.
| כותרת | פורום | שם | תאריך | שעה | |
|---|---|---|---|---|---|
![]() |
כמה מקבלת גננת בצהרון תמ"ת? | פורום - הגננות המקצועי | R | 16/05/12 | 20:26 |
|
כמה מקבלת גננת בצהרון תמ"ת?
כמה מקבלת סייעת בצהרון תמ"ת? אנו במו"מ אנא תעזרו לנו והאם מתחשבים בתואר-B.A והאם מתחשבים בתואר-M.A |
|||||
![]() |
סייעת סוג 1 | פורום - הגננות המקצועי | בלהה | 13/05/12 | 15:28 |
|
שלום לכן אני מעוניינת לעבוד בתור סייעת בגן ובמקביל ללמוד קורס סייעות
היות וישנם מכללות רבות ,אין לי זמן ולא משאבים סתם ליפול על שרלתנים האם אתם יודעות איזה מוסד מקובל על יד משרד בתמ"ת או איזה תעודה אכן דורשים בגנים,אודה לכם מאוד. בברכת שבוע מוצלח לכולם. |
|||||
![]() |
מע"מ בשכר הלימוד | פורום - הגננות המקצועי | בעלת גן בקרוב... | 28/04/12 | 10:34 |
|
שלום
כשאני גובה סכום מסויים כשכ"ל אני צריכה להוריד מזה מע"מ? כלומר משלמים מע"מ על שכר לימוד נכון? תודה |
|||||
מעמ |
ראובן | 28/04/12 | 21:01 | ||
|
כן בהחלט
|
|||||
![]() |
"זריקה למים" כן או לא?! | פורום - הגננות המקצועי | שני רימון | 14/04/12 | 19:52 |
|
שלום, שמי שני רימון ואני סטודנטית שנה שלישית במכללת "לוינסקי" במסלול הגיל הרך. נושא חוק חינוך חובה מגיל שלוש גרם לכך שנפתחים המון מבנים חדשים של גנים והמחסור בגננות הוא עצום. שמעתי שכבר בשנה ג', סטודנטיות יוכלו לקבל על עצמן ניהול גן ולהתחיל לעבוד במשרד החינוך, דבר אשר בו אני נמצאת וקצת מפחיד אותי מפני שאני חושבת שאין לי את כל החומרים הדרושים והחומר שאספתי עד כה הוא לא מספיק בכדי לאתגר את הילדים בכל יום מחדש. רציתי לשמוע את דעת הגננות כאן או אנשי המקצוע אשר מבינים את חששותתיי, האם באמת כדאי לקחת גן ולקפוץ למים או שעדיף לעשות את שנת הסטאז' כשנה בה אגיע לגן פעמיים בשבוע ואוכל לאסוף את החומרים הדרושים לי.
תודה מראש על התגובות ושבוע טוב, שני |
|||||
המלצה לשני רימון |
יועצת חינוכית | 28/04/12 | 19:57 | ||
|
שלום שני.
הן מניסיוני והן מההיבט המקצועי אני לא ממליצה להיזרק למים... נכון שמשרד החינוך, מחוסר ברירה, מנסה להשתמש בכל האמצעים שקיימים לרשותו, אך בודאי שצעד כזה אינו לטובת הסטודנטים... עם סיום הלימודים מגלים בשטח שבעצם יש לנו עוד הרבה מה ללמוד לפני רכישת היכולת לעמוד על שתי רגליים באופן עצמאי וללא ליווי מתאים... וכמובן בל נשכח שבתחילת הדרך גננת חדשה עומדת ב"מבחן" המציאות וצריכה לרכוש את שמה הטוב ואת אמון הסייעות, הילדים וההורים... ולא קל להתמודד בניהול הצוות ועמידה מול דרישות ההורים... לכן אני ממליצה לסיים את הסטאז', אפשרות נוספת לעבוד בגן פרטי מאושר ועם רישיון משרד החינוך וכך גם להשלים שם את הסטאז' וגם לרכוש ניסיון ממשי עם עזרה ותיווך שוטף של אנשי מקצוע. אצלנו בגנים למשל - גננת חדשה מלווה בכל התחומים בדומה לפעוט שמתחיל את צעדיו הראשונים. קחי בחשבון שכולנו עושים טעויות תמיד ובעיקר בתחילת הדרך, ואם אין לך "רשת הגנה" טובה, הרי שטעות כזאת יכולה לעלות לך ביוקר להמשך... בהצלחה! (אם תרצי להתייעץ אשמח לעזור לך כמיטב יכולתי בטלפון 054-333-0218). |
|||||
![]() |
אלימות בגן ילדים? | פורום - הגננות המקצועי | עדי | 11/04/12 | 19:31 |
|
שלום לכולן/ם!
אני סטודנטית לחינוך שנה ג' בשנה הבאה גננת...השבוע נתקלת במקרה של הגן של אחיין שלי, רציתי לשתף ולשאול את דעתכן. הגן הוא גן פרטי בו 15 ילידם בגלאים 1-3. יש ילדה בגן בת 3 אשר משתמשת באלימות כלפי הילדים האחרים בגן. הילדה מרביצה ונושכת ולעיתים משאירה סימנים על הילדים. ההורים כבר פנו לגננת בתלונה על הילדה. יחד עם הוריה, הוחלט שכאשר הילדה משתמשת באלימות כלפי הילדים, ההורים מבקשים מהגננת להרחיק את הילדה ממוקד המפגש. לפני כשבוע, הסייעות יצאו עם 10 ילדים לטיול והגננת נשארה בגן עם 5 ילדים. הילדה "המשתוללת" החלה להרביץ לילדים. הגננת הושיבו אותה בצד והיא שוב חזרה למוקד בו היו הילדים. כך קרה מספר פעמים עד שנשאר לילדה סימן כחול על הידיים. מיד עם הבחנתה של הגננת היא התקשרה לדווח להורים. ההורים יצאו מגידרם! הם הוציאו את הילדה מהגן, מפיצים יום וליל אימיילים לכל המעוניין לשמוע על מעשיה של הגננת והגישו תלונה במשטרה. כיום, כל הילדים הוצאו מהגן. מה דעתכן על התגובה של ההורים? |
|||||
ברור שצודק |
הילה- גננת מזועזעת | 13/04/12 | 13:32 | ||
|
עדי שלום, אני מאוד מצטערת בשבילך שנאלצת לעבור חוויה כזאת עם אחייניתך. אני מצודדת לחלוטין בשיקולם של ההורים לעשות רעש ובלאגן. בתור גננת בחינוך הפרטי, גנים כאלו מוציאים לנו שם רע. גננת שנהגה באלימות כזאת כלפי ילדה ואיבדה את סבלונתה עד רמה של להשאיר סימן כחול, תעשה זאת שוב סביר לוודאי
|
|||||
קצת הגזמה |
עדי | 13/04/12 | 13:36 | ||
|
הילה תודה על התיחסותך. אני חייבת לציין שההורים הכועסים של הילדה הכירו את הגננת היכרות מעמיקה. למעשה הם שכנים, והאם הייתה מבקרת בגן במהלך שעות הבוקר. היא אהבה מאוד את הגננת והמליצה עליה לכל מקום אליו הלכה. יש ילדים שיש להם נטייה לקבל סימנים כחולים ממכות. אני לא מצדיקה את מעשיה של הגננת אך אני חושבת שהגשת תלונה במשטרה, ולהרוס לאישה את החיים זה צעד מעט קיצוני.
|
|||||
תגובה לסטודנטית |
יועצת חינוכית | 28/04/12 | 20:15 | ||
|
אנא אל תגדירו ילדים בגיל הרך כ"אלימים"... אין ילדים אלימים, יש ילדים שמשהו מציק להם... אם זה ריגשי ואם זה התפתחותי... בסך הכל תגובה אגרסיבית היא חלק מהתפתחות של הילדים... כמובן שתפקידנו כאנשי חינוך להעביר מסר וללמד את הילדים שכך לא נוהגים, אך יש דרכים מכבדות שבהם אפשר לטפל בילד שנמצא במצב זה ובודאי שלא באלימות מצד הצוות החינוכי.
בהקשר לתגובת ההורים - קשה לשפוט אם לא מכירים את המקרה ואת הנפשות הפועלות. יחד עם זאת צריך לזכור שבודאי היו הרבה דברים טובים בעד הגננת הזאת אחרת ילדיכם לא היו בגן שלה עד היום... ובנוסף היא לא ניסתה להסתיר ודיווחה מיד להורים אף על פי שזאת טעות מקצועית ואישית שלה...אז במקום להשמיץ וללכלך - היה מכובד יותר לערוך אסיפת הורים בנוכחותה ולהציג את טענותיכם ותגובותיכם בפניה ולתת לה הזדמנות להסביר מה קרה שם באמת. |
|||||
![]() |
גננות חדשות | פורום - הגננות המקצועי | סטודנטית | 09/04/12 | 00:32 |
|
שלום לכולם,
אני סטודנטית שנה ג', ובשנה הבאה גננת. רציתי לדעת, מה דעתכם על הרפורמה החדשה בה יעסיקו גם סטודנטיות שנה ד' כמנהלות גן, גם גננות של גנים פרטיים ללא תואר (אלא הסמכה של מספר חודשים), האם זהו צעד נכון של משרד החינוך?? |
|||||
לא פייר |
אביבית | 11/04/12 | 23:23 | ||
|
היי סטודנטית,
אני סיימתי השנה ללמוד. ולדעתי לא פייר הקיצור דרך שנעשה. למדנו 4 שנים בכדי להיות גננות, וכעת גם אם לא ארצה גן בשנתי הראשונה, זה די נכפה עלי בגלל האיוש של גננות קיצור דרך. אני אקח גן השנה בגלל הלחץ שמה בשנה שלאחר מכן לא תישאר לי עבודה. אני מבינה את הלחץ של משרד החינוך, אך לדעתי שייתן עדיפות קודם לנו, אלו שלמדו להיות גננות ולא כאלו שעושים הסבות. אני לא מבינה , אם יש קיצורי דרך, מדוע מלאים אותנו 4 שנים בקורסים בחינוך, אם אפשר להיות גננת מוסמכת ,ללמוד כמה חודשים ולהיות בעלת תואר או אדם שלמד בעבר תואר בלא יודעת מה ופתאום יהפך לגנן.. לא נשמע לי הגיוני. בהחלט לא פייר |
|||||
מסכימה |
סטודנטית | 13/04/12 | 00:24 | ||
|
אביבית,
אני מסכימה איתך!!, אני גם מבינה את משרד החינוך הלחוץ, אך אני בהחלט חושבת שחינוך לא לומדים בכמה חודשים של לימודי ערב!!. לא סתם תואר החינוך הוא כ-4 שנים- יש הרבה מה ללמוד ולדעת. ואדם בעל תואר בפיזיקה או במדעי החיים למשל, לאו דווקא ידע לפעול בחינוך. אני חס וחלילה לא מכלילה אך לדעתי, הסטודנטית ובעלי תואר בחינוך זכאים להיות ראשונים לשיבוצים. |
|||||
מסכימה |
סטודנטית | 13/04/12 | 00:25 | ||
|
אביבית,
אני מסכימה איתך!!, אני גם מבינה את משרד החינוך הלחוץ, אך אני בהחלט חושבת שחינוך לא לומדים בכמה חודשים של לימודי ערב!!. לא סתם תואר החינוך הוא כ-4 שנים- יש הרבה מה ללמוד ולדעת. ואדם בעל תואר בפיזיקה או במדעי החיים למשל, לאו דווקא ידע לפעול בחינוך. אני חס וחלילה לא מכלילה אך לדעתי, הסטודנטית ובעלי תואר בחינוך זכאים להיות ראשונים לשיבוצים. |
|||||
מסכימה |
סטודנטית | 13/04/12 | 00:25 | ||
|
אביבית,
|||||
מסכימה איתך |
סטודנטית | 13/04/12 | 00:27 | ||
|
אביבית,
|||||
תגובה לסטודנטית שסיימה ללמוד חינוך לגיל הרך. |
סטודנטית שנה ג'. | 06/05/12 | 19:04 | ||
|
שלום לך, אני כל כך מסכימה איתכן. אני מאמינה כי לימודי תואר לגננות הינם 4 שנים לא בכדי. אני מאמינה כי לחינוך לגיל הרך צריך להגיע עם גישה חיובית ורצינות רבה מאוד. עבודה עם ילדים בגיל הרך כוללת בתוכה המון- על המחנך להיות מודע לקשיים בגיל זה, לזהות אותם ולכוון את ההורים בקשיים אלה בנוסף עליו לדעת כיצד להעביר את המידע להורים. את הדברים הללו אנו לומדות במשך 4 שנים ולא ניתן ללמוד אותם בתקופת זמן כל כך קצרה. יש לתת עדיפות לנו- הסטודנטים שלמדו לאורך השנים על הגיל הרך ולא מספר חודשים.
|
|||||
![]() |
חג פסח! | פורום - הגננות המקצועי | איחוד גני הילדים | 05/04/12 | 10:13 |
|
כמה שמות יש לחג הנפלא הזה,
חג החירות, האביב, המצות ופסח כמובן
לכל אחד יש את המשמעות המיוחדת והשונה שלו.
כך גם לכן, גננות יקרות.
לכל אחת מכן יש משמעות מיוחדת בקרבנו
ועל כן נאחל לכל אחת ואחת מכן חג כשר ושמח!
שתזכו לנוח ולהנות במהלכו, הרי כעת אתן יוצאות מעבדות לחרות (;
כפי שזכה עמנו לפני אלפי שנים. |
|||||
![]() |
שאלון | פורום - הגננות המקצועי | שרית מתתיהו | 26/03/12 | 19:33 |
|
אנשי חינוך יקרים!
אני סטודנטית באוניברסיטת חיפה,אשר זקוקה לחמש דקות מזמנכםהיקר בכדי למלא שאלון שנעשה במסגרת עבודת סמינריון שלי.השאלון הינו אנונימי ונתוניוישמשו לצרכים סטטיסטים בלבד! מודה לכם על שיתוף הפעולה. שרית מתתיהו https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?pli=1&formkey=dGxyUHNBUFBqY2Q0TDNfajV1QWltZFE6MQ#gid=0 |
|||||
![]() |
עזרה !! בפעילות של עונת האביב | פורום - הגננות המקצועי | ליאור | 14/03/12 | 16:36 |
|
היי, יכול להיות שזה לא הפורום הנכון לנושא אבל זה מקרה חירום ! אני סטודנטית לקלינאות תקשורת ומחר עליי להעביר בגן פעילות לקבוצה קטנה של 3-4 ילדים בגילאי ארבע עד חמש בנושא עונת האביב ותתי הקטגוריות שלו כמו פרחים\פסח\ביגוד מתאים ועוד. אשמח לרעיונות
20 דקות מוקצבות לכל קבוצה כזאת . |
|||||
![]() |
שימוש בשולחנות בשטח הגן | פורום - הגננות המקצועי | רבקה מורוביץ | 14/03/12 | 12:02 |
|
יש לי וויכוח עם הגננת שלי השנה בעניין סוג השולחנות הנמצאים אצלי בשימוש כבר 5 שנים.
אני מאמינה שעל הגננת לשבת מול הילדים בקשר עין בכל פעילויות הגן. לכן קניתי שולחן פרסה גדול כך שכל הילדים יושבים מול הגננת עם קשר עין. ובניתי עוד 3 קטנים יותר. הגננת שהכנסתי אותה השנה, מתנגדת לעבוד עם שולחן זה. מרוב שהיא רגילה לעבוד עם שולחנות מלבניים היא לא שמה לב לכך שהיא כל היום עומדת כפופה מעל הילדים כשחלק מהילדים עם הגב אליה. בניתי גן חדש המתוכנן עם מטרה שיש איזורי פעילות מוגדרים. גם רוטציה מפעילות לפעילות קשה לה. היא משאירה את עצמה באיזור אחד ומרגישה צפיפות (למרות שיש חדר פעילות ג'ימבורי, חדר ספריה וריכוז, חדר עבודה דידקטי ואוכל). האם יש המלצה להתמודדות עם גננת זו? |
|||||
שימוש בשולחנות הגן-תגובה |
אתי מזרחי פורום הגננות המקצועי | 19/03/12 | 00:11 | ||
|
לרבקה שלום, |
|||||
![]() |
גננת תגבור | פורום - הגננות המקצועי | רונית | 07/03/12 | 14:57 |
|
מי יודעת במקרה מה זה גננת תגבור?
תודה, רונית |
|||||
![]() |
תזונה נכונה | פורום - הגננות המקצועי | עדי | 02/03/12 | 15:28 |
|
שלום לכולן,
אני מחפשת רעיונות למשחקי טעימות בנושא תזונה נכונה לגן ילדים. משחקים שיעודדו את הילדים לטעום ממרחים שונים, פירות, גבינות וכו' כדי לקדם תזונה בריאה. יש למישהו/י הצעה? תודה! |
|||||
![]() |
נזק בזמן פעילות בגן | פורום - הגננות המקצועי | דימה | 29/02/12 | 03:31 |
|
יש לי ילדה בת 3.5 שנים , בזמן שהות בגן מחוסר תשומת לב נתקעה בקוביות עץ שהיו מפוזרות על שטיח, נפלה קדימה וקיבלה חבלה בשפה התחתונה וגם נעקרה שן הקידמית העליונה . באותו זמן בגן נוכחו גננת ומחליפה של עוזרת וכמה דקות לאחר המקרה הגיעה מפקחת לגן . הגננת היתקשרה אלי ובאתי לקחת את ילדה לקופת חולים ושם בדקו אותה האחות והרופא שלאחר הבדיקה שלח אותה למיון פה ולסת בבית חולים לבדיקות. שם הרופאה שבדקה עשתה מספר צילומי רנטגן ונתנה מרשם לאנטיביוטיקה וחומר פעיל לטיפול במקרים מיוחדים של חניכיים והורתה לחזור אחרי שבוע לבדיקות נוספות. מה עושים במקרים האלה עם ביטוח , נגד מי מגישים תביעה ואיזה צעדים יש לבצע ולמי לפנות ? 28.2.2012 |
|||||
נזק בזמן פעילות בגן |
הקולקטיב הארצי | 29/02/12 | 07:59 | ||
|
שלום דימה ,
נשמח לעזור במידע , רק לא ידוע לנו באיזה גן מדובר? גן עיריה ,מועצה ,פרטי? נשמח להבהרה מצידך , וננסה להדריך אותך הרבה בריאות והחלמה מהירה . הקולקטיב הארצי ביטוח לגני ילדים ומשפחתונים 03-9046070 |
|||||
פציעה בשעות הגן |
אתי מזרחי -מנהלת הפורום | 19/03/12 | 00:02 | ||
|
לדימה שלום,
כל גן מחוייב בביטוח הילדים וערוך למיקרים שכאלה. בקש מאת הגננת את הטלפון שלסוכן הביטוח שאיתו תוכל לשוחח וכמובן גם לתבוע את המגיע לך עבור פציעת ביתך. |
|||||
![]() |
שלום אשמח לעזרה | פורום - הגננות המקצועי | חנית | 15/02/12 | 18:35 |
|
מחפשת גן בבאר שבע לילד בגיל 3 לגן בתפיסה טיבעית \תוזנה בריאה
תודה |
|||||
![]() |
גני ילדים ומשפחתונים בבתים פרטיים...מה דעתכם?? | פורום - הגננות המקצועי | אתי מזרחי -מנהלת הפורום | 11/02/12 | 21:17 |
|
לאחרונה התרבו מספר הגנים והמשפחתונים בחצרות בתים פרטיים ,ונראה שהגנים |
|||||
גנים פרטיים בבתים פרטיים |
רבקה מורוביץ | 14/03/12 | 12:08 | ||
|
השאלה שלך תמוהה.
אין מקום בגנים הציבוריים, אין בניה ציבורית פנויה מתאימה לפעילות לגיל הרך. לכן תמצאי גנים פרטיים בבתים פרטיים. כעת עם החקיקה של גילאי 3 ופתיחת החקיקה של גיל הרך שוב סביב ספטמבר יהיה הרבה יותר רישוי פעיל גם למסגרות אלו וכך גם פיקוח. חבל שאין מקום לפיקוח פרטי. זה היה פותר הרבה כאב ראש לממשלה. |
|||||
אפשר גם אחרת |
רשת גנים ארצית | 09/04/12 | 22:32 | ||
|
אנחנו רשת גנים ותיקה שלא אנקוב בשמה כי אין לי עניין בפרסום.
אנו קיימים כבר שנים רבות, יש לנו מספר גנים במספר מקומות בארץ ובשום מקרה זה לא בתוך בתים. הגנים שלנו מפוקחים ומקבלים הדרכה ועוברים את כל האישורים הנדרשים. מבחינתנו החוק החדש שיצא לא יישנה כמעט כלום. אפשר אחרת ויש פתרונות . צריך לחפש נכון ולא להתפשר על סטנדרטים כשמדובר בילדים. לתשומת ליבכן. |
|||||
![]() |
שכר גננת | פורום - הגננות המקצועי | זיוה | 09/02/12 | 17:51 |
|
מהו שכר גננת בימים אלה ? האם שכר שעה של 38 - 40 שקל הוא שכר סביר?
|
|||||
תגובה |
yossi1986 | 08/03/12 | 10:10 | ||
|
אני חושב שמרוויחה בסביבות 10 או 9 אלף לחודש
שיהיה בהצלחה --------------------------- יוסי שיש ייעוץ שיווקי |
|||||
לא נכון |
בעל גן | 10/04/12 | 09:05 | ||
|
ממש לא נכון.
גן נורמלי שעובד נכון ולא מעלים מס או מעגל פינות לא יכול לשלם שכר כזה לגננות אלא אם הוא היה גובה סכומים דמיוניים מההורים . גננת שעובדת חמישה ימים בשבוע מתוכם יום או שניים ארוכים מקבלת כ 6000-6500 ש"ח ברוטו. השכר השעתי שהצגת הוא נכון - סביב ה 40 ש"ח לשעה. יש כאן גננות שמנסות "להרים את המחיר" בכל מיני פרסומי שווא. אם מגיעה אליך גננת כזו , תבקש לראות תלושי משכורת אחרונים . אצלנו משום מה כל פעם שביקשנו , התחילו התירוצים שזה כולל הבראה , חופשה וכו'. שיהיה בהצלחה . |
|||||
![]() |
גן בטוח??? | פורום - הגננות המקצועי | אתי מזרחי-מנהלת פורום הגננות המקצועי | 01/02/12 | 19:02 |
|
בבואנו לרשום את ילדינו היקרים -נלקחים הרבה מרכיבים בחשבון.
אך לפני הכל -עד כמה בטוח הגן הנבחר? האם להתפשר על חשבון בטחון ילדינו? |
|||||
גן בטוח |
הורה לילד | 02/02/12 | 08:13 | ||
|
על מה אני צריך להסתכל וגם לשאול?
אשמח שתנחי אותי |
|||||
גן בטוח |
הקולקטיב הארצי | 08/02/12 | 08:11 | ||
|
שלום לך,
נוכל להפנות אותך לחלק מההבטים שתוכל לבחון בנושא גן בטוח: 1 - ביטוח מקיף ומקצועי הנערך במשרד ביטוח המתמחה בכך - חשוב מאד! 2 - אביזרי בטיחות כוללים בגן כגון שערים,וסטופרים ,ומגבילי טמפרטורה באמבטיה - חשוב מאד! 3 - גן שיש לו לפחות התחלה של הליך רישוי מול הרשויות ואינו יעמוד בסכנת סגירה עקב תלונות שכנים פתאומית- חשוב מאד !. זה חלק דיי עיקרי בכדי לדעת אם ילדך נמצא במסגרת מוגנת ובטוחה. בהצלחה הקולקטיב הארצי ביטוח גני ילדים ומשפחתונים 03-9046070 |
|||||
גן בטוח |
גיל ורניק בן ברוך - מנהלת הפורטל | 12/02/12 | 10:13 | ||
|
שלום רב
תודה לך, שהעלת שאלה כה חשובה ורלוונטית בדיוק בתקופת ההרשמה לגנים שכרגע בשיאה. אני שמחה להפנות אותך לסדרת הכתבות שלנו, שנכתבה באופן מיוחד להורים בנושא ההרשמה לגני הילדים. http://www.gan4u.co.il/page/840/כתבה_-__בחירת_גן http://www.gan4u.co.il/page/866/כתבה_שניה_-_בחירת_גן המשך יום קסום גיל |
|||||
בחירת גן בטוח |
חנן דגן, מנכ"ל איחוד גני הילדים | 21/02/12 | 09:34 | ||
|
שלום,
בבחירת גן בטיחות היא חשובה, אך לא רק. חשוב לקחת פרמטרים נוספים. ממליץ לצפות בסרטון הבא: http://www.ihud.org.il/index.php?option=com_youtubegallery&view=gallery&Itemid=198&videoid=u20I6db0qFs#youtubegallery |
|||||
גן בטוח |
טיפטיפון בכרמיאל | 18/03/12 | 03:54 | ||
|
באתר הגן שלנו תמצא את רוב המידע הדרוש
כמו גם את רוב רשימת האישורים בהם הצטיידנו האחרים לא פורסמו :) http://www.paotiptipon.co.il הפעוטון של טיפטיפון בכרמיאל-כשחלום הופך למציאות כי אין עוד גן כזה! בהצלחה בבחירה |
|||||
![]() |
חדשות | פורום - הגננות המקצועי | דן מדר | 30/01/12 | 18:25 |
|
גננות יקרות,
החודש עודכנו במגמת משרד החינוך להכיר בגנים הפרטיים אשר יעמדו במספר תנאים בסיסיים. התנאי הראשון הינו היתר לשימוש חורג. התנאי השני התאגדות כתאגיד או חברה. הכרה בגן משמעותה תמיכה כספית בעלות של כל ילד בגן. תמיכה כספית זו יכולה להגיע לכ 500,000 ש"ח בשנה לגן ממוצע. גנים אשר לא יפעלו עלולים להשאר מאחור ולהיפגע מהאכיפה המוגברת של הרשויות. לפרטים מלאים נשמח לסייע ולהדריך(ללא תשלום למבקרי אתר גן פור יו) 052-3567730, 03-9345768 |
|||||
לציין כי מדובר כרגע בגלאי 3-6 חוק חינוך חינם |
גנן | 30/01/12 | 23:30 | ||
|
ועדיין לא עבר החוק לגנים הפרטיים 0-3
הסבסוד וההכרה הם אך ורק לגנים של טרום טרום חובה ומעלה |
|||||
לא ממש תמיכה כספית אלא סיבסוד להורים |
גננת | 30/01/12 | 23:38 | ||
|
זה ייצור אחידות במחירים ויקטין את הייתרון של האיכות בגן פרטי ובנוסף יחייב לקבל כל ילד והורה מכל סוג אוכלוסיה כמו הגנים הציבוריים ובטח יהייה סעיף שאם לא נקבל ייקחו לנו את הרשיון וכאלו
הסבסוד הוא גם רק לחצי יום בחצי מחיר שאני גובה לאותן שעות ואפשר לגבות רק על הצהרון וגם שם מוגבלת ל980 ש"ח אז 768+980=1748 כולל מע"מ 1506 כולל מע"מ זה הפסד נקי של 216000 ש"ח לשנה לגן ממוצע של 30 ילדים בפריפריה ולאלו שבמרכז עוד הרבה יותר דורש חשיבה והתארגנות מחדש |
|||||
נטישת הורים וירידת מחירים |
תגובה | 01/02/12 | 17:55 | ||
|
תסכימי איתי כי הורים יעדיפו להגיע ולעבור לגן אשר יקבל סיבסוד זה. תהיה עזיבה של גנים אשר לא יחברו לתוכנית משרד החינוך. לא נופתע עם נראה בשנה הבאה ירידת מחירים בגנים שלא יערכו לכך. אזי, במקום להפסיד את עלות ההכנסה של אותם הורים ולהיפגע מירידת המחירים כדאי לנו להשקיע בהיתר לשימוש חורג שממילא מחוייב בחוק ובכך לקבל את אישור משרד החינוך. מבחינתי עצם זה שלא אפגע מנטישת הורים ומירידת מחירים זהו רווח נקי. |
|||||
ציוד בטיחותי לגן |
בטיחותי | 12/02/12 | 23:54 | ||
|
חשוב מאד נושא הבטיחות בגן, ודאו שהגן/משפחתון ערוך ומוכן לקטנטנים, בדקו האם יש מגיני אצבעות על הדלתות, האם יש חסימת גישה למטבח על מנת שילדים לא יגיעו לאיזורים מסוכנים. ודוא שחומרי הניקוי נמצאים במקום סגור... במידה ויש מפלסים בבית ודאו שיש שער בטיחות. בטיחות יהילדים בגן הינה חלק קריטי בבחירת הגן. ע"י ההורים וקריטי לשקט הנפשי של הגגנות בהצלחה!
|
|||||
נטישת הורים/חוסר הרשמה וודאית |
רבקה מורוביץ | 14/03/12 | 12:21 | ||
|
כל ההורים שהביעו רצון לרישום לגילאי 3-4 לשנת הלימודים הבא מתמהמהים.
הטענה היא שמגיע להם רישום לגן הציבורי ל"חינם" ורק כשיראו שבאמת צפוף שם יבואו אלי. ובגלל הצפיפות מגיע להם שהמועצה לא תקנוס אותם. במועצה אמרו שמי שלא ירשם עכשיו יקנסו אותם במעבר מהציבורי לפרטי ב 300 ש"ח לילד. המועצה גם הוסיפה בירוקרטיה לאלו שרוצים פרטי צריך ללכת להביא טופס מהמועצה ולהחתים אותי ואז לחזור למועצה כדי לסיים את ההרשמה. יידעתי את ההורים. ולא נרשמו. גם לי יש את אותה בעייתיות של תימחור בגלל שאסור לרשום סעיף צוות נוסף למחיר. קשה מאוד בתנאים האלה להכין את השנה הבאה. |
|||||
תגובה לחוק חינוך מגיל 3 |
דולב | 06/05/12 | 19:12 | ||
|
אני מאמינה כי הגנים הפרטיים נפגעים לעומת זאת ההורים יזכו להנחה מבחינה כלכלית. אני מבינה מהשיח כאן כי יש בעיתיות עם תוספת של שכר צוות נוסף. אני חושבת כי עדיין ההורים ישלמו כסף נוסף וכי ההנחה המוצעת ממשרד החינוך היא התחשבות בהורים ועדיין השכר יהיה גבוה להורים. בייחוד להורים עם שלושה וארבעה ילדים קטנים זו הוצאה גבוהה.
|
|||||
![]() |
שאלון בנושא שילוב ילדים בעלי צרכים מיוחדים במסגרות חינוך רגילות | פורום - הגננות המקצועי | שרית | 27/01/12 | 16:16 |
|
אנשי חינוך יקרים!
אני סטודנטית באוניברסיטת חיפה,אשר זקוקה לחמש דקות מזמנכםהיקר בכדי למלא שאלון שנעשה במסגרת עבודת סמינריון שלי.השאלון הינו אנונימי ונתוניוישמשו לצרכים סטטיסטים בלבד! מודה לכם על שיתוף הפעולה. שרית מתתיהו https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?hl=iw&pli=1&formkey=dGxyUHNBUFBqY2Q0TDNfajV1QWltZFE6MQ#gid=0 |
|||||
![]() |
החלה ההרשמה לשנת הלימודים הבאה-מה דעתכם? | פורום - הגננות המקצועי | אתי מזרחי-פורום הגננות המקצועי | 26/01/12 | 23:47 |
|
הורים יקרים,
השבוע החלה ההרשמה לשנת הלימודים הבאה. עם קבלת החוק החדש : כל ילדי ישראל אשר נולדו החל מ- א' בטבת-בגיל 2 ותשעה חודשים זכאים לחינוך חינם! האם אתם כהורים לילדים בגילאים הללו ,עדיין תעדיפו את הגן הפרטי על פני העירוני?, האם אנו הולכים לקראת גני ילדים לפי מעמדות? גנים לעשירים וגנים לעניים? אודה לתגותכם- אתי -פורום הגננות המקצועי. |
|||||