כניסת משתמשים לאתר

זכור אותי במחשב זה שכחת סיסמה?
גן פרטי גן עירוני
סגור מפה גן פרטי מנוי גן פרטי מנוי גן פרטי שאינו מנוי גן פרטי שאינו מנוי גן עירוני גן עירוני
פורום - הגננות המקצועי פורום - פסיכולוגיה והתפתחות הילד פורום - מוסיקה ותנועה בגיל הרך פורום - רישיונות לגני ילדים פורום - עיצוב תכנון ומיתוג הגן פורום - המלצות על גנים פורום - פרסום הגנים והמשפחתונים
לוח דרוש/ה מורה לתנועה או למוסיקה לוח דרושה סייעת/גננת לוח מטפלות ובייביסיטר
לוח מפעילי חוגים לוח ספקים לוח מסירה החלפה לוח נדלן של גן לוח יד שניה
מאמרים תכנים לגננות שיווק ופרסום בגן ילדים מכללות לגיל הרך
טפסים להורדה בניית אתר אינטרנט לגן מחירון לאתר אינטרנט תכנים ומידע לגננת מתנות לגני ילדים
Google

בטיחות לט"ו בשבט

     בטיחות לט"ו בשבט
 
'חושבים בטרם' – עושים ט"ו בשבט בטוח לילדים
 
 
ארגון 'בטרם' לבטיחות ילדים שב ומזכיר:
יש להרחיק מילדים מתחת לגיל 5 מאכלים קשים, עגולים, חלקים וקטנים
 
ט"ו בשבט מתאפיין באכילת פירות יבשים ופיצוחים למיניהם שיש בהם סיכון לחנק בקרב ילדים קטנים.
מנתוני ארגון 'בטרם' לבטיחות ילדים עולה, כי בשנת 2003 נפטרו 5 ילדים כתוצאה מחנק, 4 מהם תינוקות ופעוטות מגיל לידה ועד 4 שנים.
 
קיימים מספר מאפיינים במזון המגבירים את ההסתברות לחנק בקרב ילדים קטנים:
·          צורת המזון - מאכלים עגולים מתיישבים בדיוק על פתח קנה הנשימה וחוסמים את מעבר האוויר.
·          מרקם המזון – מרקם חלקלק; מרקם הסופח מים ומתנפח בקנה; מרקם קשה .
·          גודל המזון - מזון שגודלו קטן מדי או גדול מדי.
·           
אי לכך, יש למנוע מילדים מתחת לגיל חמש אכילה של:
§        פיצוחים למיניהם, בעיקר גרעינים ובוטנים, הידועים בתכונתם לספוח נוזלים, לתפוח ולחסום את דרכי הנשימה ובכך עלולים לגרום לחנק.
§        פירות יבשים כמו, צימוקים ואגוזים.
§        תאנים מיובשות, תמרים ומשמשים יבשים, שמרקמם הדביק עלול לגרום לחנק.
§        תפוח עץ וגזר - וכל פרי או ירק קשה אחר יש לחתוך לחתיכות קטנות, או לרסק או לבשל עד שיהיו רכים, כך שהילד יוכל ללעוס אותם ללא קושי.
§        ענבים - יש לחצות את הענבים לשניים לפני האכילה. אם יש בהם גרעינים, הוציאו אותם.
 
בספטמבר 2006 אשרה הכנסת את החוק המחייב סימון אזהרות על גבי אריזות פיצוחים, פיצוחים בתפזורת ונקניקיות, לפיו יש באכילתם על ידי ילדים מתחת לגיל 5 סכנת חנק.
תחילתן של תקנות אלה: מזון בתפזורת - 6 חודשים מיום פרסומן; מזון ארוז מראש – שנה מיום פרסום התקנות.
 
הטיפול הטוב ביותר הוא מניעת התאונה בטרם קרתה. על מנת למנוע חנק בקרב ילדים קטנטנים, יש להקפיד על כך שהילד יישב בזמן האוכל ליד השולחן ולא ירוץ וישחק בזמן שהאוכל נמצא בפיו. כמו כן יש לחתוך את האוכל לחתיכות קטנות וללמד את הפעוטות ללעוס היטב את המזון.
 
 
 
לפרטים נוספים: דרורה נבון 03-9263106, נייד 052-4-368906      
 
   
   

חזרה לתחילת העמוד

 
   
 
כל הזכויות שמורות Copyright © 2005
נבנה על ידי EKDESIGN ekdesign.co.il