כתבה ראשונה

נס פך השמן
כתבה מקורית מצוות המומחים של גן פור יו

מאת ציפי בר D.H.D, M.O.T תזונאית הוליסטית וסינית, מנהלת המרכז להכוונת תזונה.

איך אפשר לצרוך שמן בכמות נכונה? איך כדאי לטגן? באיזה סוג שמן להשתמש?
כל זה ועוד מתכון לסופגנייה מעולה הכתבה ...


חג החנוכה מלא בשמחה אור ושמן. חלק מהנס שמסמל החג הוא בסיפור המקסים על פך השמן הקטן שנמצא בבית המקדש שהיה אמור להספיק להדלקת המנורה ליום אחד בלבד ונס הוא הספיק לשמונה ימים. לזכר נס זה, אנו חוגגים את חג החנוכה במשך שמונה ימים.
סיפור השמן מעלה סוגיה חשובה מאוד בנושא תזונה. איך אפשר לצרוך שמן בכמות נכונה? לא פעם שאולים אותי לגבי סוגי שמנים, איך כדאי לטגן? ואם כבר אוכלים מטוגן מה לעשות כדי לא לסבול אחרי הארוחה מצרבות ובעיות נוספות.
במידה ונאלצתם לטגן סופגניות חשוב לדון בסוגיה של סוג השמן המתאים. והרי הטיגון נעשה בשמן עמוק – דהיינו סיר מלא שמן שאחרי הטיגון לא נשמור. מבחינת איכות, שמן זית הוא מעולה, אך יהיה יקר לשימוש בטיגון. בכל מקרה, רצוי לבחור בשמן העשוי בכבישה קרה, זאת אומרת  ללא תהליכי חימום. החימום הורס את התכונות החשובות של השמן ומשאיר אותנו עם שמנים שאינם מועילים לגופינו בהיותם מחומצנים כבר בגלל החום.
אז, נוצר נזק כפול: גם מטוגן וגם לא בריא, או מחומצן.
בשמן יש  גם דברים טובים ...
אני אישית מעדיפה אפיה. זוהי דרך טובה לחסוך מגופינו ומגוף ילדינו כמויות שמן מיותרות ועדיין לשמור על מרקם וטעם.
הנה כמה רעיונות להכנת סופגניות:


סופגניות באפייה ללא טיגון
 
חומרים: 
 
4 כוסות קמח מלא
50 גר' שמרים טריים
1/2 כוס חלב סויה או חלב אורז מעט מחומם (לא רותח)
1 כוס מים פושרים
חצי כוס סוכר חום
1/4 כוס סירופ מייפל או אגבה או דבש
1/2 כוס שמן זית (למי שלא מסתדר אפשר קנולה)
קורט מלח
1 ביצה
 
להזרקה פנימה: 

סירופ מייפל אורגני, ריבות מסוגים שונים,
ממרח תמרים או סילאן, דבש.
 
אופן הכנה:

להמיס את השמרים במים חמימים עם מעט סוכר ולהמתין עד להופעת בועות.
בקערה נפרדת לערבב את 2 כוסות מהקמח, מעט קינמון למי שאוהב.
בקערה נפרדת להמיס את הסוכר בחלב, מים , דבש ושמן.
לאחד את החומרים היבשים והרטובים וללוש היטב. תוך כדי להוסיף את שאר הקמח עם השמרים.
לתת לבצק לתפוח כשעה. לחמם תנור ל- 180 מעלות.
 
ליצור כדורים קטנים מהבצק, לכסות, ולתת להם לתפוח עוד 20 דקות.
להניח את הכדורים בתבנית על ניר אפייה. לאפות כ-15-20 דקות.
 
בכדי לבדוק אם הן מוכנות יש להכניס קיסם. במידה והוא יוצא יבש הסופגניות מוכנות.
לאחר שהוצאנו אותם ניתן להזריק את הסילאן, או דבש, או ריבה.   אפשר לפזר מעל הסופגניות אבקת סוכר ענבים.

 
 בתיאבון וחג אורים שמח!

על המרכז להכוונת תזונה:
המרכז עוסק בטיפול לימוד והדרכה לאורח חיים בריא ותזונה נכונה. אנחנו מאמינים שאפשר להנות יותר בגוף בריא, ושנפשנו מאוזנת יותר בצורה זו. המרכז עורך סדנאות לימודיות והרצאות בנושאי בריאות שונים לכל סוגי הקהל (מקצועי או כללי) ולכל שכבות הגיל כדי ללמד ולהסביר כיצד אכילה נכונה יכולה לשמור עלינו.
בהנהלת ציפי בר
המרכז להכוונת תזונה מטפל בכלל הנושאים המקיפים את התזונה והחיים הבריאים. 

www.zippybar.net

 
 
כתבה שניה
 

חנוכה חג האור– הכנות לקראת האורים נרות, סביבונים ולביבות
כתבה מקורית מצוות המומחים של גן פור יו

מאת: מומחית גן פור יו ציפי בר D.H.D, M.O.Tתזונאית הוליסטית וסינית, מנהלת המרכז להכוונת תזונה.

 

במידה ואתם מחפשים תעסוקה יצירתית וטעימה עם ערכים נוספים שקשורים לחג יש לי הצעה בריאה בשבילכם שמתאימה לימי חורף.

בתפיסת העולם של המרכז והטיפול בתזונה אינטגרטיבית הוליסטית ורפואה סינית שבניהולי אני משלבת בצורה ייחודית בין תזונה ואורח חיים בריא.
חנוכה הוא אחד החגים החביבים ביותר על ילדים. הנרות והלביבות או סופגניות קשורים כנראה לחיבה זו...   במידה ואתם מחפשים תעסוקה יצירתית וטעימה עם ערכים נוספים שקשורים לחג יש לי הצעה בריאה בשבילכם שמתאימה לימי חורף.

לחנוכה נלווים הנרות היפים והמאכלים האופייניים ספוגים בשמן ומלאי קלוריות.אני מציעה להכין אותם בצורות שונות ומחומרים שונים כדי שיהיו בריאים יותר, יכילו פחות שומן ועדיין יהיו טעימים באותה מידה! (ואולי תופתעו שהם טעמים אפילו יותר) אם אתם רוצים להגדיל בהנאה תאפשרו ילדכם לעבוד בידיים יחד אתכם. זו פעילות מגבשת מהנה ומלאה באווירת החג. יחד להכין בלילת לביבות (המתכון מצורף בסוף).זו הזדמנות לתת לילדכם את חווית ההכנה המשותפת, שבסופה תוצאה מהנה ומזינה. כל המשפחה יכולה לאכול בשמחה ובהנאה ממעשה ידיהם. הילדים יהיו גאים בעצמם וזה בטוח יהיה יותר טעים מדברים אחרים. בו בזמן גם מצאתם פתרון יצרתי לפעילות אחה"צ גשומה.

גם לביבות ניתן לאפות. אני ,אישית, מעדיפה אפיה. זוהי דרך טובה לחסוך מגופינו ומגוף ילדינו כמויות שמן מיותרות ועדיין לשמור על מרקם וטעם. את הלביבות ניתן אפילו לשים בתבנית עם שקעים כדי לקבל עיגולים. ליצירתיים מאד מבינכם, אפשר לשטח את כל הכמויות על נייר אפיה ולאחר האפייה, להוציא צורות בעזרת תבניות של כוכבים, בעלי חיים או כל צורה אחרת החביבה על הילדים.
טעם זהה, ההנאה כפולה!
ניתן לנסות לעשות לביבות מגוון רחב של מוצרים שאולי הם קצת פחות מסורתיים אבל בעלי ערכים תזונתיים רבים, טעימים ובמגוון צבעים.

לביבות בטטות ותפוחי אדמה אפויות 

חומרים:
2 בטטות בינוניות
1 תפוח אדמה בינוני
2 בצלים קצוצים
100 ג` גרגירי תירס (חצי קופסה)
2 ביצים
1/3 כוס פתיתי שבולת שועל דקה, או פירורי לחם מלא+ כף נוספת
מלח, פלפל

אופן ההכנה:
להרתיח מים, להמליח , להכניס את בטטות ותפוחי האדמה, לבשל עד שהם רכים , למעוך אותם. לטגן את הבצל והתירס. לערבב את כל המצרכים + מחית בטטות ותפוחי אדמה + בצל ותירס. ליצור קציצות לשטח אותן. להניח את הקציצות על נייר אפיה משומן. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני. בסביבות 25 דקות, להפוך באמצע, 10 - 15 דקות לצד או עד שמזהיב.

 
קציצות / לביבות ירק אפויות

חומרים:
חבילת שמיר
חבילת פטרוזיליה
בטטה רכה
2 ביצים
2 בצלים קצוצים מטוגנים
חצי כוס פתיתי שיבולת שועל דקה או פירורי לחם
2 שיני שום מגוררות
מלח, פלפל

 מטבל שמנת:
1 גביע שמנת חמוצה
עירית קצוצה
כפית שום כתוש
מלח, פלפל
 אופן ההכנה:
לקצוץ את הירוקים, לערבב את כל המצרכים, לתבל. ליצור לביבות. להכין תבנית עם נייר אפיה משומן, לסדר את הלביבות, להכניס לתנור שחומם בחום בינוני. בסביבות 30 דקות, 15 דקות כל צד או עד שמזהיב משחים. לערבב את מצרכי המטבל ולהגיש עם הלביבות.
 
לביבות בננה או מנגו 

החומרים:
חצי כוס קמח כוסמין או קמח מלא אחר
2  בננות בשלות / אפשר כוס רסק תפוח עץ או  מנגו
1  כף שטוחה של שמן קוקוס
1  כף דבש טבעי
1  ביצה

אופן ההכנה:
• מחממים תנור ל- 180 מעלות.
• 
מעבירים את הקמח והביצה לקערה.
• 
בקערית נפרדת מועכים את הבננות ומוסיפים את השמן והדבש תוך כדי ערבוב, לתערובת אחידה.
• 
יוצקים את התערובת אל הקמח ומערבבים היטב.
• 
על גבי נייר אפיה יוצקים לביבות קטנות בעזרת כפית.
• 
מכניסים לתנור למשך 15-20 דקות, עד שהלביבות מזהיבות.
 
 
בתיאבון, וחג אורים שמח!

על המרכז להכוונת תזונה:
המרכז עוסק בטיפול לימוד והדרכה לאורח חיים בריא ותזונה נכונה. אנחנו מאמינים שאפשר להנות יותר בגוף בריא, ושנפשנו מאוזנת יותר בצורה זו. המרכז עורך סדנאות לימודיות והרצאות בנושאי בריאות שונים לכל סוגי הקהל (מקצועי או כללי) ולכל שכבות הגיל כדי ללמד ולהסביר כיצד אכילה נכונה יכולה לשמור עלינו.
 
בהנהלת ציפי בר
המרכז להכוונת תזונה מטפל בכלל הנושאים המקיפים את התזונה והחיים הבריאים. 
סניפים : קריית ספר 13, אחוזה, כרמל,חיפה. תל אביב (בתיאום).www.zippybar.net  
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 

חנוכה  |  תוכנית  |  מערך שעור  |  שירים  |  דיקלומים  |  נרות  |  מושגים  |  מתכונים  |  סיפורים  |  דפי צביעה
משחקים  |  בטיחות  |  סרטונים  |  כתבות מקוריות תזונה  |  כתבה מקורית עיצוב הגן  |  כתבה מקורית ריקוד ותנועה  |  כתבה מקורית - אלון גל  |  כתבה מקורית הורים וגננות    
האתר נוצר ע"י גן פור יו- פורטל גני הילדים
פורטל גני הילדים המתמחה בתחומים הבאים : גן ילדים , משפחתון , צהרון , מעון , פעוטון , תינוקיה.
כניסות לעמוד:  243581