מתכון להכנת לביבות תפוחי אדמה
החומרים:

  • שתי כוסות תפוחי אדמה מגורדים בפומפיה (לסחוט את המים לפני המדידה)

  • שתי ביצים

  • כף קמח

  • קורט מלח

  • כפית שטוחה אבקת אפיה

  • בצל קטן. חתוך דק. (אם רוצים)

דרך ההכנה:
מערבבים את כל החומרים. שמים במחבת בתוך שמן רותח לביבות קטנות
ומשטחים אותן. מטגנים בשני הצדדים. מגישים חם, עם תוספת
מתוקה או מלוחה.

מתכון להכנת סופגניות
החומרים :

  • שתי כוסות קמח

  • שלושת רבעי כוס חלב, לבן או מים

  • חמישה עשר גרם שמרים

  • שלושה חלמונים

  • שתי כפות שמן או מרגרינה

  • שתי כפות סוכר

  • קורט מלח

  • כף קוניאק

  • דרך ההכנה:

    מכינים עיסה מהשמרים, מעט סוכר, הקמח והחלב. עד שהתערובת תופחת. מנפים את הקמח, צרים גומה ומכניסים את העיסה, שאר הסוכר, השמן, הביצים והקוניאק. לשים עד שהבצק נעשה גמיש ואיננו נדבק לידיים.
    מניחים את הבצק בקערה, מקומח קלות ומכוסה במגבת במקום חמים. עד שתופח. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים עלה בעובי של כ -חצי סנטימטר.

    קורצים עיגולים בכוס ונותנים לעיגולים לתפוח פעם נוספת. (לכסות במגבת נקייה). מרתיחים שמן בסיר עמוק ומטגנים את הסופגניות עד שישחימו קימעה (להזהר לא לשרוף, הוספת גזר שלם לשמן, מונעת את שריפתו). הופכים, ומחכים שישחימו .

    מוציאים מהסיר למסננת, מזריקים ריבה, מפזרים אבקת סוכר.

    בתיאבון !

    אפשר להזריק סירופ רום קר: מרתיחים כוס סוכר, כוס מים וכף רום עד שהסוכר נמס, ומקררים.

 

סופגניות מהירות

מצרכים:

 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח עוגה תופח מאליו אסם
2 ביצים
2 גביעי יוגורט
1/4 כוס סוכר
2 כפיות תמצית וניל
שמן לטיגון עמוק
אבקת סוכר לקישוט

 

אופן הכנה

1. מערבלים יחד את כל החומרים לקבלת בצק אחיד. מכסים את  הקערה במגבת מטבח ומניחים לבצק לתפוח מעט. בינתיים מחממים את השמן בסיר לטיגון עמוק.

2. בעזרת שתי כפות מעבירים נטיפי בצק אל השמן החם. מטגנים את הסופגניות משני הצדדים שיזהבו יפה. מוציאים בכף מחוררת ומניחים על נייר סופג.
מגישים עם אבקת סוכר
.

 

 

מתכון ל-30 סופגניות:
לבצק:
20 גרם שמרים
½ כוס סוכר (100 גרם)
2 ביצים
1 כוס חלב, פושר
5½ כוסות קמח (685 גרם)
½ כפית קינמון
60 גרם חמאה, בטמפ’ החדר, חתוכה לפיסות
שמן, לטיגון עמוק

לציפוי:
½ כוס סוכר (100 גרם)
½ כפית קינמון

 

1. שמים בקערת המערבל את השמרים, הסוכר, הביצים, החלב, הקמח והקינמון. לשים במהירות בינונית כ-5 דקות. מוסיפים בהדרגה את החמאה, תוך כדי לישה, עד שהבצק אחיד וגמיש. ממשיכים ללוש עוד 10 דקות. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשהים לתפיחה כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

2. מניחים את הבצק על משטח מקומח וצרים ממנו עיגולים בקוטר 1½ ס"מ (תולשים פיסה אחר פיסה ומגלגלים אותן על המשטח). מסדרים את הכדורים בתבנית, במרווחים, מכסים במגבת מטבח ומשהים כ-20 דקות, עד שהם מכפילים את נפחם.

3. מחממים את השמן בסיר בינוני לטמפרטורה של 180 מעלות, מחליקים לתוכו 5 סופגניות, מכסים את הסיר ומטגנים 2 דקות לפחות, עד שהן מזהיבות בצדן התחתון. הופכים וממשיכים לטגן בסיר גלוי (כך נוצר הקו הלבן במרכז הסופגנייה), כ-2 דקות, עד שהן מזהיבות מצדן השני. מוציאים בכף מחוררת ומניחים על מגבות נייר לספיגת עודפי השמן.

4. הציפוי: מערבבים את הסוכר והקינמון בצלחת עמוקה. מגלגלים את הסופגניות בתערובת ומגישים באותו יום.

 

זיתים "דפוקים"

מי שחולם לכבוש זיתים בעצמו או שהזדמנו זיתים טריים לידיו, מוזמן לנסות את המתכון הבא. התהליך מעט ממושך, אבל מביני עניין טוענים שהוא שווה כל מאמץ.

חומרים:
1 ק"ג זיתים ירוקים טריים, שעברו השרייה במים נקיים במשך 6 ימים, כאשר המים הוחלפו אחת ליום.
2 לימונים
5-6 כוסות מים
200 גרם מלח
2-4 פלפלים חריפים ירוקים
¼ כוס שמן זית

אופן ההכנה:
עורכים את הזיתים ע"ג קרש ו"דופקים" אותם בעזרת "פטיש של שניצלים", עד שכולם נשברים. את הזיתים "הדפוקים" מניחים בתוך סל ומעליהם מפזרים מלח וכך מוסיפים שכבות נוספות של זיתים "דפוקים" ומלח לסירוגין. לאחר שמסיימים לערום את הזיתים, מניחים את הסל עם הזיתים בתוך גיגית ומעל ערמת הזיתים מניחים מכסה עץ, או קרש רחב ועל גביו אבן כבדה. כעת יש לשפוך מים לגיגית, עד לכיסוי מלא של הזיתים.

במשך 5 ימים יש לערבב את הזיתים אחת ליום ולהוסיף בכל פעם מעט מלח.

לאחר 5 ימים יש להוציא את הזיתים מהתמיסה ולהניחם בתוך צנצנת זכוכית, שוב, בשכבות, כשבין שכבה לשכבה יש להניח פלפל חריף ופרוסת לימון, עד למילוי הצנצנת.

כעת מכינים תמיסת מי מלח המכילה 6 כפות מלח ומים ומוסיפים אותה לצנצנת. בשלב זה מוסיפים גם את שמן הזית. את הצנצנת מניחים סגורה היטב, במקום יבש ומוצל למשך 10 ימים. לאחר 10 ימים, קונים פיתות-חומוס-טחינה ואוכלים בתאבון!!!

פסטה בשמן זית ותבלינים

מתכון קל, מהיר הכנה, מאד חביב ומצליח תמיד!

החומרים:
500 גרם פסטה
½ כוס שמן זית
1 גבעול רוזמרין
3 שיני שום מעוכות
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
מבשלים את הפסטה ע"פ ההוראות ומסננים.

בנפרד, מחממים על אש נמוכה במחבת רחבה את השמן, הרוזמרין והשום, עד להזהבת השום. את הרוזמרין מוציאים וזורקים.

יוצקים את השמן המתובל על הפסטה, מערבבים היטב ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם האישי.

מגישים מיד.

כיכר לחם זיתים ועשבי תיבול

חומרים:
3 כוסות קמח
2 כוסות מים
כוס זיתים מגולענים ומסוננים (אפשר תערובת ירוקים ושחורים)
כף תערובת עשבי תבול יבשים
כף סוכר
2 כפיות מלח
כף שמרים יבשים

אופן ההכנה:
מכניסים לקערה את המים ועשבי התיבול וכותשים אותם בבלנדר.

מערבבים היטב את כל החומרים היבשים, מוסיפים לנוזלים ומערבבים היטב במטרפה.

מוסיפים את הזיתים ומערבבים.

מניחים לתפוח כ-45 דקות מעבירים ל-2 תבניות "אינגליש קייק" מרופדות בנייר אפיה, להתפחה נוספת של כחצי שעה.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-40 דקות.

* חלק מהנוזלים (כחצי כוס) אפשר להחליף בבירה.
* לכיכר חלבית, ניתן להוסיף חופן גבינה קשה מגוררת.
* מומלץ כטוסט או צרוב במחבת פסים או על המנגל.

זיתים במעטפת בצק - חלבי

חטיף פיקנטי, קל להכנה ונפלא לאירוח.

חומרים לכ-60 יח':

חומרים:
200 גרם גבינה צהובה מגוררת
½ כוס קמח
50 גרם חמאה
1 כפית פפריקה מתוקה
60 זיתים שחורים או ירוקים ללא גלעינים

אופן ההכנה:
לשים את הגבינה, הקמח, החמאה והפפריקה עד לקבלת בצק חלק ואחיד.

תולשים מהבצק חתיכה קטנה, משטחים אותה ועוטפים את הזית, מגלגלים ביד עד לקבלת כדורון קטן ואחיד. כך עוטפים את שאר הזיתים.

אופים כ-20 דקות, עד להזהבה, בתנור בחום בינוני.

מגישים חם.

סופגניות צ'יק צ'ק

כל פעילות במטבח מערבת בתוכה מספר רב של מיומניות חשובות, אך ראשית לכל יש בה קסם מיוחד הקסם ביכולת לטעום את מעשה ידיך להתפאר ולהתנסות בפעילות "של גדולים" מבחינה התפתחותית ילד
לומד בעת הבישול על סדר פעולות מה חייב לבוא לפני מה על מילוי הוראות, הקפדה על סביבת עבודה למידה מתוך חיקוי . פיתוח יכולות מוטוריות במיוחד מומלצת עבודה עם בדק לילדים עם חגורת כתפיים חלשה. ועוד ועוד.
 
החומרים הדרושים
340 ג' קמח תופח
2 ביצים
2 גביעי לבן או אשל
2 כפיות סוכר
1 שקית אבקת וניל
מלח
שמן לטיגון
 

הוראות

מערבבים היטב עד שנוצרת בלילה סמיכה
יוצרים כדורים בעזרת שתי כפות וזורקים לתוך שמן רותח. הסופגניה מתנפחת מיד, הסופגניות הכי טעימות כשכן טריות את הריבה לא חייבים להזריק אלא דווקא לשים בצלוחית ולטבול את הסופגניה לתוכה, אל תשכחו אבקת סוכר.
 
אפשר לשתף את הילדים במדידת החומרים,עירבובם,הזרקת הריבה ופיזור אבקת סוכר
 

                           בתאבון!

 

טעם של חג

                            בתאבון

לביבה חמה ומתוקה
קולפים 5-4 תפוחי אדמה. מרסקים אותם על מגררת או בעזרת מעבד מזון חשמלי.
מוסיפים מעט קמח,2-3 ביצים,מלח ופלפל, או לחילופין סוכר (אם רוצים לביבות מתוקות) מחממים שמן במחבת, ובעזרת כף יוצקים לביבות על השמן החם.
כשהחומר הופך דליל מדי, מוסיפים עוד קמח. ניתן לתת לילדים בזהירות לשים את כף החומר במחבת,או באמצעות מזלג – לשים את הלביבות המוכנות על נייר סופג לספיגת השמן.
 

 עוד אוסף של מתכונים לחג

חנוכה  |  תוכנית  |  מערך שעור  |  שירים  |  דיקלומים  |  נרות  |  מושגים  |  מתכונים  |  סיפורים  |  דפי צביעה
משחקים  |  בטיחות  |  סרטונים  |  כתבות מקוריות תזונה  |  כתבה מקורית עיצוב הגן  |  כתבה מקורית ריקוד ותנועה  |  כתבה מקורית - אלון גל  |  כתבה מקורית הורים וגננות    
האתר נוצר ע"י גן פור יו- פורטל גני הילדים
פורטל גני הילדים המתמחה בתחומים הבאים : גן ילדים , משפחתון , צהרון , מעון , פעוטון , תינוקיה.
כניסות לעמוד:  243585