קליפות תפוזים מסוכרות

מצרכים:
7-8 תפוזים עם קליפה עבה.
סוכר
מים
סיר גדול עם תחתית עבה.
אופן ההכנה:
קולפים את התפוזים ( מהפרי עצמו אפשר להכין סלט פירות ).
משרים את הקליפות בקערה עם מים קרים למשך יום  (כדי שהמרירות תצא).
צריך להחליף את המים בערך כל שעתיים.
חותכים את הקליפות לרצועות דקות, שוקלים אותן  (המשקל צריך להיות בערך קילו פחות או יותר).
שמים את הקליפות בסיר, שופכים עליהן קילו סוכר ומשהים את הסיר במקרר לכמה שעות.
מוסיפים לקליפות 2 כוסות מים ומבשלים על הגז.
שהמים רותחים, מנמיכים את האש ומבשלים תוך בחישה מפעם לפעם עם כף עץ, עד שהקליפות מגיעות לנקודת הקרישה. איך יודעים לזהות את נקודת הקרישה? אחרי בערך שעה - שעה וחצי, לוקחים קצת נוזל מן הסיר בכף, מחכים מעט ואז הופכים את הכף. אם הנוזל נשאר תלוי על הכף, זאת נקודת הקרישה. אם לא - ממשיכים לבשל עוד מעט.
מכבים את האש, פורסים עיתון על מגש ועליו מניחים נייר פרגמנט, מוזגים את הקליפות החמות (ללא המים) אל המגש, ומצננים.
כאשר הקליפות קרות שמים אותן בכלי זכוכית סגור ומאחסנים במקרר.

עוגת תפוזים      
                                                   
מצרכים: 
4 ביצים
½ 1 כוסות סוכר
½ כוס מיץ תפוזים
קורט מלח
2 כוסות קמח תופח
½ כוס שמן
1 סוכר וניל
קליפת תפוז אחד מגורדת על פומפייה גדולה.     
 
אופן ההכנה:
מערבבים את כל המצרכים.
יוצקים את התערובת לתבנית.
אופים בחום בינוני עד להשחמה (בערך 50 דקות).
מוציאים מהתנור כאשר העוגה עודה חמה.
שופכים עליה כוס מיץ תפוזים טבעי.
 
 
 
מאפינס
מצרכים:
1/2 2 כוסות קמח.
1 כוס סוכר.
1/4 כפית מלח.
1 כפית אבקת סודה לשתיה.
קליפה מגוררת מתפוז אחד.
100 גר' חמאה.
2 ביצים.
1/3 כוס מיץ תפוזים.
2/3 כוס חלב.
 
     ציפוי
1/4 כוס מיץ תפוזים.
1 כף סוכר מחוקה.
אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור לחום בינוני. משמנים את השקעים בתבנית המאפינס.
מערבבים בקערה קמח, סוכר, מלח, סודה לשתיה. מוסיפים את קליפת התפוז.
בקערה נפרדת טורפים קלות את הביצים, מוסיפים את החלב, מיץ התפוז והחמאה.
מוסיפים את תערובת הביצים לתערובת החומרים היבשים. משלבים את שתי התערובות בזהירות. הימנעו מערבוב יתר.
ממלאים כל שקע 2/3 מנפחו.
אופים כ- 20 דקות או עד שקיסם שמחדירים לאמצע המאפינס יצא נקי.
בעוד המאפינס חמים מברישים אותם במיץ התפוזים ובוזקים מעל סוכר.
ריבת תפוז סיני
מצרכים:
1.3 ק"ג תפוזים סינים, כתומים ויפים ללא פגמים.
1 ק"ג סוכר.
1 מקל וניל.
הוראות הכנה:
1. בעזרת סכין חורצים בפרי מ-2 צידיו. מניחים בסיר עם מים ומביאים לרתיחה. שופכים את המים וחוזרים על הפעולה פעם נוספת. בפעם השנייה שומרים בערך כוס ממי התפוזים בצד.

2. מסננים היטב, מחזירים את הפרי לסיר בעל תחתית כפולה (עבה), מוסיפים את הסוכר ואת הגרד ממקל הוניל {את המקל שומרים לשימוש אחר}. מחזירים לסיר גם את כוס המים ששמרנו ממקודם ומבשלים על אש נמוכה עד
שהריבה מסמיכה (בערך 1.5 - 2 שעות).

בתיאבון!
 
ראשי  |  רעיונות לפעילות  |  מערך שיעור  |  שירים  |  דיקלומים  |  סיפורים  |  מתכונים  |  פירות הדר - סוגים  |  יצירות  |  צור קשר
האתר נוצר ע"י גן פור יו- פורטל גני הילדים
פורטל גני הילדים המתמחה בתחומים הבאים : גן ילדים , משפחתון , צהרון , מעון , פעוטון , תינוקיה.
כניסות לעמוד:  142372